Information om kolvkompressorer

På jakt efter pålitliga och kraftfulla kompressorer för dina industriella behov? ELGi, ett betrott namn inom kompressorteknologi, har skapat en imponerande serie av tvåstegs direktdrivna kolvkompressorer som passar perfekt för en rad olika applikationer.

Med effektområdet 3 – 15 hk (2.2 – 11 kW) och en rad fördelar, är dessa kompressorer utformade för att leverera pålitlig prestanda och ökad produktivitet. 

Fördelarna med ELGi's kolvkompressorer

  • Högsta omgivningstemperatur: Dessa kompressorer är byggda för att klara tuffa arbetsförhållanden och kan fungera vid omgivningstemperaturer så höga som 50°C, vilket säkerställer att de presterar optimalt även i krävande miljöer. 
  • Låg ljudnivå: Med en ljudnivå på endast 70-75 dB(A) under drift, erbjuder ELGi’s kompressorer en tyst och behaglig arbetsmiljö samtidigt som de levererar kraftfulla prestanda.
  • Optimerad driftskostnad: Dessa kolvkompressorer är konstruerade för att minska driftskostnaderna. Med en imponerande 60% lägre kostnad för oljebyte och 25% lägre servicekostnad jämfört med konventionella modeller, är de en kostnadseffektiv lösning. 
  • Ökad flödeseffektivitet: ELGi’s kompressorer erbjuder upp till 7% mer flöde jämfört med andra modeller, vilket säkerställer en snabb och effektiv process. 
  • Mindre avtryck: Dessa kompressorer tar upp 9% mindre utrymme än konventionella alternativ, vilket ger dig möjlighet att optimera din arbetsplats. 
  • Direktdrift: Kompressorerna använder en unik integrerad drivenhet med en kompakt toppblocksdesign. Den låga drifthastigheten som uppnås med hjälp av en högeffektiv motor med 6 poler resulterar i energieffektivitet och längre livslängd. 
  • Säkerhet och Kapacitet: Med CE PED-certifierade luftbehållare och robusta material som gjutjärn och smidda stålkomponenter, erbjuder dessa kompressorer både lång livslängd och pålitlig prestanda. 
Elgi kolvkompressor utan bakgrund

ELGi’s kolvkompressorer är utformade för att möta kraven från olika industrier och applikationer. Deras tekniska specifikationer inkluderar en imponerande avgiven luftmängd i enlighet med ISO 1217 vid 10 bars nominellt tryck, och de är utrustade med viktiga funktioner som underhållsfria ventilplattor i rostfritt stål. 

Som en ledande aktör inom kompressorteknologi, fortsätter ELGi att leverera innovativa och pålitliga lösningar för industrier över hela världen. Med deras kolvkompressorer får du tillgång till effektiva och pålitliga verktyg som kan öka produktiviteten och sänka driftskostnaderna. Oavsett om det handlar om enkel drift eller mer krävande arbetsförhållanden, är ELGi’s kompressorer utformade för att leverera. 

Våra kolvkompressorer

Varukorg

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen